diumenge, 11 d’abril de 2010

Detenen tres romanesos que duien menors a prostituir-se al club Madam's

L'amo del bordell va ser qui va avisar els Mossos que sospitava que li havien colat una menor

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana tres persones romaneses, dos homes i una dona acusats de corrupció de menors i prostitució després que es comprovés que portaven des del seu país noies que no tenien 18 anys perquè es prostituïssin al club Madam's, de Campmany. La investigació es va iniciar quan l'amo del bordell, Patricio Grant, va alertar els Mossos amb la sospita que una de les noies que es prostituïa al club aparentava ser molt jove. Les proves forenses que s'han fet a la jove prostituta, que duia documentació falsificada, han certificat que, efectivament, la noia tenia uns setze anys.
Fa uns dies, Patricio Grant va avisar els Mossos per dir-los que una noia romanesa que es prostituïa al Madam's aparentava ser massa jove i que sospitava que podia dur documentació falsa. Els Mossos van anar a buscar la noia, que va ser traslladada a un centre de protecció de la Generalitat i el jutjat va ordenar que els forenses li efectuessin proves pericials per determinar, a traves de la formació dels óssos del canell i de l'exploració psicològica, l'edat real de la noia. Les anàlisis de la documentació que va aportar la noia per poder entrar a treballar al Madam's, situat arran de l'N-II on hi havia hagut el popular restaurant dels Banys de la Mercè, també van certificar que havia estat falsificada. Es va comprovar que la noia en realitat tenia setze anys. A través de les investigacions que es van fer al bordell i de les declaracions obtingudes, els Mossos van saber qui eren les persones que havien conduït la noia de setze anys fins al Madam's. Es tractava de dos homes i una dona que havien tornat a Romania. Llavors, ja es va sospitar que havien anat a buscar alguna altra noia per prostituir-la. I, efectivament, aquesta setmana els sospitosos van arribar a l'Empordà acompanyats d'una altra noia, que va resultar que també anava amb documentació falsa perquè va amagar la seva veritable edat. En aquest casa, la noia tenia disset anys i també tenia el seu destí en la prostitució. Davant de les evidències, els Mossos van procedir a la detenció de les tres persones que havien portat les dues noies menors per prostituir-se. Les dues noies van ser traslladades a un centre de protecció i ara la Generalitat s'haurà d'ocupar de contactar amb els seus pares o tutors legals, que se suposa que són a Romania, per comunicar-los la situació i demanar-los que es facin càrrec de les joves.

Més que un club

El Club Madam's i l'home que el regenta, Patricio Boy Grant, resulten peculiars en el món de la prostitució. Resulta peculiar veure un bordell amb una ermita annexe, la capella dels antics Banys de la Mercè, que s'ha conservat tot i que ja no està destinada al culte i que ara serveix de magatzem de l'establiment de prostitució. Patricio Boy, que també es dedica al món del cinema, pornogràfic, és clar, sempre s'ha vantat que al seu establiment les prostitutes s'hi troben tan bé que fins i tot fan cua per poder-hi tenir una plaça. Ha sabut promocionar-se davant dels mitjans de comunicació amb la difusió d'iniciatives com les de pagar a les noies el servei d'un psicòleg, que les deslliuri dels danys mentals que els pot ocasionar l'exercici de la prostitució. El Madam's i el seu club, però, es va veure implicat en la causa judicial que va comportar la detenció de l'inspector de la Policía Nacional de la Jonquera Fermín Martí, sospitós d'haver afavorit el tràfic il·legal de noies estrangeres per dur-les al Madam's. Patricio Grant, però, sempre ho ha negat.

(Font.El punt)