dissabte, 29 de desembre del 2012

Detenen en el Paradise un home armat amb un revòlver

Cinc vigilants d'aquest bordell de la Jonquera agafen la baixa per depressió arran dels atemptats contra el club i de les amenaces dirigides contra el propietari del negoci



Els Mossos, controlant ahir a l'exterior del Paradise
Foto: J. RIBOT / ICONNA.

Els controls especials que du a terme l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra davant del Club Paradise de la Jonquera arran dels atemptats contra aquest local van servir el dia de Sant Esteve per detenir a les portes del club un conductor que entrava al pàrquing i que anava armat amb un revòlver, que duia a la zona dels pedals del vehicle. L'arma era un revòlver de color negre amb capacitat per a cinc cartutxos. El detingut és Amador Martínez Martínez, de 55 anys, nascut a Alacant i actualment veí de Fontcoberta.


La detenció va tenir lloc cap a les vuit del vespre. Els agents de l'ARRO estaven alertats sobre les característiques del vehicle que conduïa un home armat que havia protagonitzat un incident una estona abans amb tres prostitutes que paraven a la carretera, en una rotonda de Capmany. Les noies havien trucat a la policia perquè el conductor havia encanonat una de les noies des del camió amb el revòlver mentre li deia: “Dame el dinero.” Les noies, que no consta que li entreguessin diners a l'intimidador, es van espantar i van decidir alertar la policia i van donar les dades del vehicle, que era un Volkswagen. Per això, tan bon punt el van veure aparèixer a l'aparcament del Paradise, els Mossos el van anar a interceptar i el van escorcollar, al conductor i al cotxe, i li van trobar el revòlver. Amador Martínez, que no va voler declarar davant dels Mossos, va ser imputat per un delicte d'amenaces i l'endemà va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.
Tot i que l'aparició d'aquest home armat davant les portes del Paradise no es vincula amb els atemptats que darrerament ha patit el club de José Moreno, l'incident s'afegeix als problemes de seguretat que generen les amenaces i que ja han tingut les primeres conseqüències per al negoci.
Els vigilants, depressius
Cinc vigilants que es fan càrrec de la seguretat del club han agafat la baixa per depressió per no haver d'anar a treballar i assumir més riscos. Fonts dels vigilants van assegurar ahir que saben que amb la seva actitud perdran la feina, però es mostraven resignats: “Millor perdre la feina que la vida”, van assegurar, i hi van afegir que no treballen en condicions per afrontar perills com els que han provocat els darrers esdeveniments. No van armats, només porten una defensa, i tot i que han reclamat armilles antibales, no els n'han proporcionat. També van afirmar que no han rebut cap mena d'informació per part de l'empresa sobre el perquè estan patint aquest atemptats, i van voler remarcar que diumenge, quan van veure que hi havia un veritable perill amb la presència del cotxe bomba, van tardar dos minuts a desallotjar prostitutes, clients i personal que en aquell moment eren al local.
 

Els mafiosos marsellesos volen fer-se'n els amos

Una de les hipòtesis de treball dels investigadors per entendre els atemptats contra el Paradise (el dia 12 li van llançar dos artefactes explosius casolans i el dia 23 li van posar un cotxe amb un quilo de dinamitat al davant) apunta que són maniobres de la màfia marsellesa per desbancar Moreno i ser ells els amos dels negocis de la prostitució a tota la zona del Mediterrani. Algunes fonts asseguren que Moreno va rebutjar l'oferta d'un grup francès que li comprava el negoci per 25 milions d'euros. La policia ha notat un augment dels proxenetes francesos a l'Empordà.
 
 
 
(Font.El puntavui.cat)