dissabte, 19 de juny del 2010

Insten l'Estat a dur el tercer rail a Portbou perquè la línia del TAV de La Jonquera se saturarà el 2018

El lobby empresarial d'àmbit europeu Ferrmed ha instat l'Estat espanyol a prioritzar l'estesa del tercer rail fins a Portbou perquè la línia del TAV no podrà absorbir el trànsit mixt de passatgers i mercaderies. El secretari general de l'associació, Joan Amorós, considera que si no s'adapta la via convencional a l'ample europeu, «no n'hi haurà prou amb la connexió per la Jonquera, que el 2018 estarà completament saturada». L'associació Ferrmed ha elaborat un estudi en què es conclou que si hi ha les connexions necessàries, d'aquí a quinze anys el ferrocarril podrà transportar el 35% de les mercaderies que creuen la frontera. Actualment, dels 52,7 milions de tones de mercaderies que anualment travessen la frontera, només 2,5 milions ho fan amb tren. La resta, viatgen per carretera.

Joan Amorós va fer aquestes declaracions en la primera jornada empresarial de l'Eurodistricte Català Transfronterer que es va celebrar ahir a Casa de la Generalitat a Perpinyà. En la jornada també hi van participar representants del govern de la Generalitat i de l'administració dels Pirineus Orientals, a més de diverses cambres de comerç de les dues bandes de la frontera.
Durant la jornada també es va apostar per impulsar l'Espai Català Transfronterer per eliminar les traves administratives amb què es troben moltes empreses a l'hora de creuar la frontera.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/183669-insten-lestat-a-dur-el-tercer-rail-a-portbou-perque-la-linia-del-tav-se-saturara-el-2018.html

(Font.El punt)