diumenge, 24 de gener del 2010

El puto euro


Ja fa 7 anys com a mínim, quan anava a 3er d'ESO, hi va haver un trimestre que estava a la revista del cole. En el seu moment, es començava a parlar sobre l'euro, i jo amb tot just 14 anys ja em cagaba en ell, i encara no s'havia implantat.




Ara amb 21 anys complerts, em segueixo cagant. Hauran economistes que parlaran meravelles d'aquesta moneda única europea, però realment, a la gent del carrer, a la gent d'aquest beneït país, li ha suposat algun benefici real la implantació de l'euro?

Jo crec sincerament que no. Per començar, les pujades de preus de la majoria dels béns de primera i de totes les altres jerarquies de necessitats han estat espectaculars. Abans et prenies alguna cosa en un bar i et costava un preu raonable, ara vas a un bar i juntament amb el teu cafè habitual et treuen un sabre ben bonic, et fan donar-te la volta, i t'ho claven directament a l'esquena. I bé guapo que surts al carrer amb el sablecito lloc.

És vergonyós el que han pujat els preus amb el maleït euro, que quan et vas a donar compte et cobren 1,50 per un suc. Per un got de suc! Que són 250 de les antigues pessetes, és una barbaritat. I passa en els bars com en el cinema, com en el súper, com en qualsevol lloc.

Jo pensava que seria el primer any, que pujarien els preus aprofitant l'empenta de l'euro i que la gent no s'assabentaria amb els preus. Però no, segueix la pujada, la inflació puja pels núvols cada any, però només es nota en els preus, els sous segueixen sent la mateixa merda de sempre. Són aquestes les meravelles de l'euro? Va a ser que no.

A més, s'ha notat molt en la baixada del turisme (gran motor de la nostra economia); abans els turistes venien aquí no només pel sol i les platges, sinó perquè a més, aquí, emborratxar-se els sortia molt més barat que al seu país, i muntar una gresca era baratíssim. Però ara, els preus d'aquí ja no són tan barats com ho eren i sobre s'adonen que els estan donant el sablazo, així que prefereixen anar-se'n a altres llocs amb menys assaltadors de moneder de guant invisible.

En fi, que la nostra butxaca cada dia es buida més ràpid i ni tan sols ens adonem, al final es va a fer famosa la frase de: "Que dures menys que un bitllet de 20 euros a la butxaca ..."
(Font.El Mundo esta loco)