dimarts, 3 de febrer del 2009

Anunci d'una central termodinamica a la jonquera



Algu de la jonquera sap que hi ha una central solar termodinamica en projecte per la nostra vila?.

Aquest sistema fomenta l'energia per cogeneracio de petita potencia . Aquesta informacio s'ha obtingut d'un estudi desl projectes solars que hi ha previstos per a l'estat espanyol i fa poc va ser presentat per un especialista de Ciemat(Centro de Investigaciones Energeticad ,Medioambientales y Tecnologicas),un organisme que depen del Ministeri de Ciencia i Innovacio del Govern espanyol .La noticia sorpren una mica pel fet que La Jonquera no es dels llocs amb mes insolacio,segons ha reconegut l'enginyer que ens ha descobert aquesta informacio per mitja del seu web.

Segons ens ha informa,aquest tipus de central podria suposar mols llocs de traball,bastant per sobre de la mitjana que indica que cada tres molins de vent generen un lloc fr trebal. Aquesta informacio ha estat motiu de publicacio per par de l'enginyer Joan Vila i ha estat publicada en el seu web www.jvila.cat amb motiu de la presentacio, per par d'Endesa,del projecte d'insta-lar una central de cicle combinat a Bescano.

Es el resultat del Pla d'Energia de la Generalitat on. a resultes del debat sobre la MAT, es proposar la necessitat d'augmentar la generacion electrica a les comarques de Girona.

L'esquerda de la Bastida (num 87 del 1 de gener de 2009)