dilluns, 6 de febrer del 2012

Les temperatures toquen fons

Els termòmetres van vorejar els deu graus negatius en municipis com Cassà de la Selva, Fornells de la Selva i Vilobí

Es van registrar nevades lleus a diversos punts, sobretot de l'Alt Empordà

Motos cobertes de neu ahir a la tarda al Pertús
L'onada de fred va fer caure les temperatures fins als deu graus negatius en diverses poblacions del Gironès i la Selva ahir a la matinada. Han estat, fins ara, els registres més baixos al prelitoral i litoral des que va començar l'onada de vent provinent de Sibèria. El fred, però, no va ser igual de sever en totes les comarques. Al Baix Empordà, Pla de l'Estany i Garrotxa, els termòmetres també van baixar entre cinc i deu graus sota zero en molts observatoris, però sense arribar a les baixes temperatures de la Selva i el Gironès. Sobten els registres de l'Alt Empordà que, si bé en la majoria d'estacions meteorològiques les temperatures mínimes van ser negatives, no van baixar més d'un o dos graus del zero excepte a Ventalló, per exemple, on es va arribar a -2,9 graus cap a les tres de la matinada.

El matí d'ahir va ser fred a tota la demarcació, però les temperatures i la sensació de fred es van suavitzar molt a mesura que passava el dia. Es van registrar màximes entre sis i deu graus a la majoria d'observatoris.
Torna la neu
Al llarg de la tarda d'ahir es van repetir els episodis de neu en diverses comarques de la demarcació. Tot i que va nevar puntualment en poblacions del Gironès, com per exemple a Sant Julià de Ramis, bona part de les nevades es van concentrar en diversos punts de l'Alt Empordà (Llançà, Cadaqués, Figueres, Cabanes, Espolla, etcètera), al Ripollès i a la Garrotxa (Olot, Sant Pau de Segúries...), tot i que no es té constància de registres rellevants.

El pas fronterer de la Jonquera Foto: acn.
Restricció a la Jonquera
Pel que fa al Pirineu gironí, la neu que va caure va provocar incidències en el trànsit en dues carreteres. A l'N-260, a la collada de Toses, hi havia pas restringits per als camions, i s'hi havia de circular amb precaució a causa de la neu i de les plaques de gel. Hi va haver el mateix avís per la GIV-5264, entre Camprodon i Setcases. Pel que fa al pas de la Jonquera, la restricció habitual d'entrada de camions a l'Estat francès per l'AP-7 fins a les deu de la nit, ahir es va allargar almenys fins a mitjanit a causa de problemes amb la neu i el gel, segons va informar el Servei Català de Trànsit. A causa d'aquest allargament en la restricció, va caldre habilitar un pàrquing a Vilamalla.




(Font i Foto,Elpuntavui.cat)