dilluns, 14 de novembre del 2011

La recta final de les obres de l'N-II a la Jonquera

Els operaris ja instal·len un nou pont entre la carretera i el carrer Pau Casals, una de les últimes actuacions

Les obres van començar fa uns quatre anys i està previst que s'acabin a final del 2011

Les obres de la cruïlla de la carretera N-II a la Jonquera arriben a la recta final i està previst que estiguin enllestides abans de final d'any. Ara per ara, els operaris de l'empresa encarregada de l'obra ja treballen en la construcció d'un pont que unirà la carretera nacional amb el carrer Pau Casals, que transcorre en paral·lel. De fet, aquesta és una de les últimes obres que queden per fer. L'estructura ja està posada i s'està procedint a posar-hi el formigó. Per tant, només quedarà l'asfaltatge.


L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez (CiU), ha explicat que a banda d'aquesta obra, la resta que queda per fer només són “detalls”; per tant, d'aquí a un mes, les feines poden estar completament acabades.
La reforma de la travessia de la carretera N-II a la Jonquera la du a terme l'Estat espanyol. Les obres van començar fa gairebé quatre anys però van quedar aturades passat l'estiu del 2008 per culpa d'una fallida de l'empresa a qui s'havia encarregat l'obra.
Aturades durant mesos
Arran d'aquesta situació, que va coincidir en el temps amb altres trams d'obres a l'N-II que van quedar aturats al sud de Girona, l'Estat va haver de tornar a posar a licitació l'obra i adjudicar-la a una altra empresa. Aquesta tramitació nova va fer que les obres a la Jonquera estiguessin aturades mesos i mesos. L'Ajuntament es va queixar diverses ocasions que l'Estat havia deixat en molt mal estat els terrenys de les obres.
Finalment, les obres es van reprendre a principi de l'any passat, tot i que a un ritme tan baix que ha fet que s'hagin allargat fins ara. Es va haver de canviar part del projecte.
Carretera maleïda
El desdoblament de l'N-II acumula retards i entrebancs a tot el tram gironí. En reiterades ocasions, múltiples administracions del territori s'han hagut de queixar per l'endarreriment d'un projecte que el món empresarial i econòmic veu bàsic per garantir el desenvolupament de la demarcació.



(Font.Elpuntavui.cat)