dilluns, 11 d’octubre del 2010

Carreteres tallades, rieres desbordades i molta aigua a La jonquera

Foto falgues fotografia
Dia intens a la comarca de l'Alt Empordà a causa del temporal que des de dissabte afecta Catalunya. Les pluges fortes d'aquest matí han obligat a tallar l'N-260 a Colera, la C-260 entre Roses i Figueres i un carril de l'N-II al seu pas per Agullana. A La Jonquera, l'augment del cabal de la riera que travessa el centre ha arrossegat alguns vehicles aparcats i ha obligat a tallar alguns carrers. A Peralada, el pont que creua el riu Llobregat també ha quedat tallat. Pel que fa als municipis de la costa, el temporal de mar ha fet desaparèixer les platges de Roses i les onades han arribat fins al passeig. L'Ajuntament ha tallat el pas en alguna ocasió per evitar accidents.
Les pluges intenses d'aquest matí han obligat a tallar la carretera N-260, al terme municipal de Colera, i han inundat l'N-II al seu pas per Agullana. Els Mossos d'Esquadra han donat pas alternatiu entre els quilòmetres 772,80 i 773,30 d'aquesta via. La C-260, entre Roses i Figueres, també ha estat tallada durant el matí, tot i que al migdia la circulació s'ha normalitzat.
La pluja també ha inundat algunes carreteres locals al terme municipal de Peralada. En aquests trams, la Policia Local ha prohibit la circulació de vehicles a causa de la gran acumulació d'aigua sobre l'asfalt.
També a Peralada, la Policia Local ha evacuat tots els cotxes aparcats a l'entrada del poble. 'Ho fem per precaució', ha explicat l'alcalde, Pere Torrent. 'Hem rebut un avís de l'Agència Catalana de l'Aigua advertint-nos que en poques hores augmentarà molt el cabal del riu i hi ha perill que l'aigua arribi a inundar l'aparcament i alguns carrers del poble', ha dit.
Segons ha explicat Torrent, no és la primera vegada que el riu Llobregat es desborda provocant incidències. Per aquest motiu, el consistori ha pres la mesura de retirar els vehicles i tallar l'accés al poble pel pont que hi ha a l'entrada.
A la Jonquera, la riera que creua la població s'ha desbordat i ha arrossegat alguns dels vehicles aparcats a la zona. Quan ha baixat el cabal, els propietaris d'un dels vehicles arrossegats han intentat arrencar el cotxe però no l'han pogut retirar de la riera. Per tal d'evitar incidents, la Policia Local ha tallat els carrers d'accés a la riera.
galeria de fotos d'un dia amb molta aigua (fotos de Falgues fotografia)
                                                        


(Font.Emporda.info)