dijous, 27 de maig del 2010

Estudien fer una autopista ferroviària entre Algesires i el Far d'Empordà per descongestionar el trànsit de camions a través de la frontera de la Jonquera.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha signat un conveni, a través de l'empresa pública Cimalsa, per tirar endavant un estudi de desenvolupament d'una nova autopista ferroviària per al transport de mercaderies entre el port d'Algesires (Cadis) i el Far d'Empordà, amb la finalitat de descongestionar el trànsit de camions a través de la frontera de la Jonquera. Aquest projecte, anomenat autopista ferroviària ibèrica (AFI), té com a objectiu facilitar els passos fronterers i descongestionar les carreteres reduint el nombre de camions que hi transporten mercaderies.

No es tracta tan sols de reduir-ho a l'Estat espanyol. La intenció és connectar amb l'actual servei, de característiques similars, que hi ha actualment entre el sud de França i el sud de Luxemburg.
És per això que el conveni ha estat signat a cinc bandes: l'Autoritat Portuària d'Algesires, l'Agència Pública de Ports Andalusos, Lorry Rail (l'empresa que des de l'any 2006 explota el trànsit ferroviari de mercaderies entre el Voló i Luxemburg), Renfe i la Generalitat de Catalunya. Un cop hagi finalitzat l'estudi de viabilitat que actualment s'està fent per a aquest projecte, la intenció és materialitzar una societat mercantil entre les cinc parts implicades. Per l'estudi s'ha establert un termini de sis mesos i a més s'ha creat un comitè de seguiment amb dos membres per cada entitat involucrada.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/174406-estudien-fer-una-autopista-ferroviaria-entre-algesires-i-el-far-demporda.html

(Font.El Punt)