divendres, 7 de maig del 2010

El diari Financial Times defineix Catalunya com ´una joia en la corona

Apunta que les polítiques nacionalistes en defensa del català generen càrregues a les empreses i més costos

El diari britànic Financial Times va dedicar ahir un quadernet a Catalunya que la va definir com "una joia en la corona" per la seva fortalesa industrial, la seva base exportadora i la seva contribució al PIB espanyol, que supera el 19%, tot i que va constatar que és una joia "imperfecta" per l'excés de burocràcia amb la qual topen les empreses, un mercat laboral massa rígid i falta d'inversió en R+D+I per garantir la competitivitat de les seves empreses.
El suplement recull la visió d'experts economistes, empresaris i del conseller d'Economia, Antoni Castells, que coincideixen que Catalunya, malgrat no haver escapat de la crisi, està "com ningú a la regió mediterrània" per beneficiar-se de la recuperació econòmica que sembla apuntar a Europa.
Citant un expert, el diari recull una crítica a l'excessiu "soroll" polític, marcat per un creixent debat sobiranista a Catalunya, que "despista" el Govern de temes més importants, com la millora del nivell de formació dels catalans.
Així mateix, apunta que les polítiques nacionalistes en defensa del català i de més autonomia generen càrregues burocràtiques a les empreses i elevats costos. el conseller Castells considera que és "profundament fals i injust" culpar les autonomies d'aquestes càrregues. Afegeix que la contribució de les comunitats autònomes al dèficit públic representa el 2% sobre l'11% total de l'Estat.

Doing Business in Catalonia


(Font.DdG)