dimecres, 21 d’abril del 2010

Les càmeres de vigilància policial, testimonis clau, però absents, en dos judicis celebrats a l'Audiència

Les imatges de les càmeres de vídeo de les dependències policials, invocades en dos judicis diferents ahir a l'Audiència, haurien estat testimonis clau en tots dos judicis si el tribunal n'hagués pogut disposar.
El primer cas es va produir a la secció tercera en un judici per tràfic de drogues. Dos dels tres acusats van admetre que duien a sobre dos quilos de cocaïna quan van ser detinguts a la Jonquera per la Guàrdia Civil. El tercer acusat, però, va negar que ell en portés un altre quilo a la seva bossa de mà. La bossa d'aquest acusat, aportada a la causa, és de petites dimensions i de color beix amb quadrets, però segons la Guàrdia Civil, la que duia amb la droga era de color negre i grossa.
Segons els agents, l'acusat va tirar la bossa de la droga a sota la taula de les dependències on l'havien d'escorcollar, però l'acusat ho va negar. Les defenses havien demanat els vídeos de quan es van escorcollar els acusats. Fonts de la Guàrdia Civil van certificar que en aquelles dependències no hi havia càmeres de vídeo, però ahir un dels agents que van intervenir en les detencions i els escorcolls va assegurar que hi ha càmeres, però que no sabia si eren dels gendarmes francesos o de la Guàrdia Civil.
En el segon judici, aquest a la secció quarta, un acusat de vendre droga per Girona va negar els fets i va dir que la droga que l'incriminava la hi havien mostrat els Mossos d'Esquadra a la comissaria al cap d'una hora d'haver-lo escorcollat i de no haver-li trobat res a sobre. Els agents van explicar que l'acusat havia deixat caure a terra una bossa amb 23 grams de cocaïna quan el van fer sortir del cotxe en el qual circulava. Segons l'acusat, ell no duia drogues i després de ser escorcollat els agents el van conduir a la comissaria, el van tornar a escorcollar i, al cap d'una hora, un d'ells va mostrar una bossa amb cocaïna dient que era dins el cotxe policial, al lloc on ell havia estat assegut. L'acusat es va queixar perquè no s'havia visionat la pel·lícula que van filmar les càmeres de la comissaria on, segons ell, es veuria quan apareix l'agent i diu que ha trobat la droga al cotxe policial.

(Font.El Punt)