divendres, 26 de març del 2010

La Jonquera modifica el pla general per facilitar la instal·lació d'Ikea al municipi

La Jonquera fa passos per aconseguir que Ikea s'instal·li al municipi. El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir provisionalment una modificació del pla urbanístic per permetre la instal·lació d'equipaments comercials en un espai de 80.000 metres quadrats de la part sud de la població amb l'objectiu de facilitar a la multinacional sueca un espai suficient on instal·lar-se. Aquests terrenys eren industrials i amb aquesta modificació, que encara ha de passar per la comissió d'Urbanisme de Girona, s'hi permetrà la instal·lació de superfícies comercials. L'Ajuntament va aprovar inicialment aquest canvi fa unes setmanes i un cop resoltes les al·legacions, ara l'aprova provisionalment

L'alcalde, Jordi Cabezas, va explicar ahir que fins al 2012 o el 2013 no es començarà a concretar on s'acabarà instal·lant la cadena de botigues de mobles, però que es vol deixar a punt per facilitar que Ikea acabi optant per la Jonquera.
L'empresa sueca fa temps que busca terrenys a les comarques gironines per posar una botiga a la demarcació i en els últims mesos ha reactivat l'interès per trobar emplaçament. La part sud de la Jonquera, al costat d'on l'empresari Antoni Escudero té llum verd per construir-hi un centre comercial de botigues de fàbrica, outlet, és un dels espais que està sobre la taula, tot i que també s'ha parlat d'uns terrenys al voltant de l'Espai Gironès, a Salt.

(Font. El Punt)